Translate

Painonpudotus ja -hallinta

Uskon, että lähes jokaisella on kokemuksia laihduttamisesta. Itse olen käyttänyt useita eri tapoja tässä ikuisuusprojektissa. Olen tullut omalla kohdallani siihen tulokseen, että painonpudotus ja -hallinta on etenevä prosessi, joka vaatii aikaa ja oivaluksia. Omat kiloni hankin itselleni lasteni odotusaikoina. Kilot tulivat helposti, mutta niistä eroon pääseminen onkin jo hankalampaa. 

Aloin painonpudotukseni noin 13 vuotta sitten v. 2002. Alkuun sain lääkäriltä reseptin; Xenical nimiseen laihdutusvalmisteeseen. Tabletteja otettiin aina ennen rasvaista ateriaa. Sain karistettua kiloja aivan kivasti tällä systeemillä. Muistaakseni käytin valmistetta sen maksimiajan; kaksi vuotta, johon Kela antoi mahdollisuuden. Tätä samaa valmistetta saa nykysin jo ilman reseptiä "Alli"-nimikkeellä. Joskin tämä valmiste ei ole yhtä tehokas kuin Xenical. Tarkoitushan tässä on se, että ihminen oppisi syömään vähärasvaista ja terveellistä ruokaa.

Sen jälkeen menin mukaan painonvartijoihin. 
Painonvartijat olivat toimiva ja hyvä ryhmä paininhallintaa ajatellen. Sielläkin kiloja karisi muutama. Joskin sitten Painonvartijoiden toiminta harmikseni päättyi.

Päätin hakea Kelan painonpudotuskurssille. Kurssi tuotti tulosta, vaikka en vieläkään ollut tavoitepainossani. 

Parin vuoden kuluttua hain uudelleen Kaisankodissa järjestettävään painonpudotuskurssiin. Tuo kurssi oli suunniteltu hyvin, sillä kurssi oli riittävän pitkä ja seurantajaksot ajoittuivat jopa kahden vuoden päähän. Kurssin sisältö oli monipuolinen. Kurssilaisislla oli mahdollisuus monenlaisiin tukitoimiin. Kiloja karisi myös tällä kurssilla. Sain mahdollisuuden tavata ravintoterapeuttia. Ravitntoterapeutti seurasi silmä kovana, että täytimme ruokalautaset oikein. Se oli opettavaista. Laskimme myös perusaineenvaihdunnan eli sen minimikalorimäärän, joka minun tulisi ehdottomasti päivittäin saada, jotta saisin ravinnostani kaiken tarvitsemani ravintoaineet. 

No, nyt oli useat ovet aukaistu, ja vielä oli ylimääräistä makkaraa vatsan ympärillä. Toiveeni oli saada pudotettua painoani vielä noin 7-10 kiloon. Silloin olisin ns. normaalipainossani.

Mietin karppaamista, mutta sitten työkaverini kertoi osallistuneensa Jutta Gustafssonin Fitfarm dieettiin. Hän oli pudottanut painoaan lähes 30 kg. Niinpä tuumasta toimeen, ja mukaan Fitfarmin saloihin. Dieetti toimi. Olen saanut tällä dieetillä viisi kiloa painoa pois. Eli voiton puolella ollaan. Mutta vielä olisi työtä. Fitfarm dieetti- linkki

Nyt aloitan uusin voimin ja koetan tsempata itseäni niin, että saisin vielä viimeisen viiden kilon rutistuksen tehtyä. Pidän Fitfarmin dieetistä. Siinä on huomioitu hyvän rasvan saanti ja käyttö, toisin kuin karppauksessa. Karppauksella saadaan kyllä tuloksia, mutta karppauksesta ei ole vielä riittävästi tutkimustietoa. Ei ole vielä tietoa siitä, mitä kova rasva tekee elimistölle pitkässä juoksussa.
- Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro omista ajatuksistasi ja kokemuksista, luen niitä mielelläni.