Translate

Syökää voita! Uutta tietoa kolesterolista

http://www.tritolonen.fi/artikkelit/164-syokaa-voita-uutta-tietoa-kolesterolista ( linkki artikkeliin).


Syökää voita! Uutta tietoa kolesterolista


Pekka Puska, Matti Uusitupa, Ursula Schwab, Mikael Figelholm ja muu Suomen ravitsemuseliitti hävisivät rasvasodan! Tutkimukset osoittavat, etteivät voi ja muut maaeläinrasvat ja niiden sisältämä kolesteroli ole terveydelle vaarallisia, kuten meitä on aiheetta peloteltu yli 40 vuotta. Päin vastoin, maitorasva näyttääkin ehkäisevän tyypin 2 diabetesta. Kolesterolia alentava lääkitys on useimmiten täysin turhaa ja suorastaan vaarallista. Se alentaa tutkitusti seerumin ubikinonin pitoisuutta (Banach ym. 2015). Suomessa lähes 80 % statiinien syöjistä (joita on lähes 670 000) on terveitä, jotka ottavat turhaan lääkettä ennaltaehkäisevässä tarkoituksessa, primaaripreventiona. Statiinit lisäävät keskimäärin 12 % diabeteksen riskiä, naisilla peräti 48 %!

Kanadalaiset ravitsemusasiantuntijat, lääkärit ja biostatistikot tyrmäävät opit rasvojen vaarallisuudesta (De Sousa ym. elokuu 2015). Suomen ja muun maailman ravitsemustieteilijät ovat antaneet täysin virheellisiä ravitsemusohjeita. Asia on nyt loppuunkäsitelty. Samoja tutkimuksia ei kannata tehdä yhä uudestaan ja uudestaan. Tyydytetty maaeläinrasva ei aiheuta valtimo- ja sydäntauteja. Tyydytetty rasva ei hapetu. Rasva (ja LDL-kolesteroli) on verisuonille haitallista vain hapettuneessa ja sokeristuneessa muodossaan. Piste.
Katso Iltalehden tekemät haastattelut
IL-TV Statiinikauden tilinpäätös – Leino Utriainen
IL-TV statiinikauden tilinpäätös – professori Erkki Palva Fimea

Review Confirms Trans Fats Bad for Heart – But saturated fats not associated with cardiovascular problems. MedPageToday 13.8.2015

The New York Times julkaisi 9.7. 2015 Mozaffarianin ja Ludwigin artikkelin otsikolla: Miksi viranomaiset pelkäävät [turhaan] rasvaa?

British Medical Journal vaatii uutta puolueetonta selvitystä statiinien vaaroista. Niistä on jo 22 000 tieteellistä raporttia ja 227 kuolemantapausta.
Express 26.7. 2015 EXCLUSIVE: New calls for review over statin danger

Professori Kari Salminen: Mitkä ovatkaan "kovia rasvoja"?

Credit Suisse Bank review:

Fat: The new paradigm 2015

Statin scandal
Sunday Express paljasti 15.2.2015, että Ison-Britannian johtava statiinitutkija Oxfordin yliopiston professori Rory Collins myöntää peitelleensä statiinien sivuvaikutuksia. Suomen Sydänliiton ylilääkäri Mikko Syvänne on vedonnut nimenomaan Collinsin tutkimuksiin mainostaessaan statiineja.
Suomessa Kauppalehti uutisoi 21.2.2015: Kolesteroli saamassa osittaisen synnynpäästön. Lue lisää alla olevasta MedpageToday-linkistä. Amerikan Lääkärilehti JAMA julkaisi kesäkuun numerossaan artikkelin, jossa ravinnon kokonaisrasvapitoisuudelle annettiin synninpäästö. Ravitsemuseliitti on johtanut koko maailmaan harhaan 40 vuotta pelotellessaan rasvan vaarallisuudella ja suositellessaan hiilihydraatteja (Mozzaffarian ja Ludwig 2015).

Cholesterol To Be Cut From Nation's Diet Blacklist? Bring on the eggs: advisers call for federal diet guidelines to eliminate limits. MedPageToday.com 20.2.2015
Mozaffarian D, Ludwig DS. The 2015 US Dietary Guidelines: Lifting the Ban on Total Dietary Fat. JAMA. 2015;313(24):2421 doi:10.1001/jama.2015.5941
Kananmunat ovat terveellisiä
Kananmunat ovat terveellisiä. Niitä on väitetty vaarallisiksi aivan turhaan, sillä niiden keltuaisten sisältämä kolesteroli ei tuki valtimoita, todetaan nyt "virallisestikin".
Statiinit aiheuttavat diabetesta, koska ne estävät HMGCR-geeniä (3-hydroxy-3-methylglutaryl-CoA reductase), ilmenee Lancetin artikkelista. Itä-Suomen yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan statiinien käyttö lisää diabeteksen riskiä peräti 46 prosenttia! Siitä kirjoitti mm. Iltalehti 6.3.2015. Ei ihme, että Suomessa on paljon tyypin 2 diabetesta, kun 700 000 ihmistä syö statiineja. Eikä siinä kaikki. Statiinit ovat myrkkyä sydämelle, kirjoittavat japanilaiset sydänlääkärit ja kardiologi Peter. H. Lansjoen uudessa artikkelissaan. Statiinin käyttö voi lisätä äkillisen haimatulehduksen riskiä, kertoo Fimean uusi tutkimus (2015). Siitä ilmenee myös, että statiinit aiheuttavat 4 sydänlihaksen rappeumaa 100 000 käyttähää kohti. Tulosten mukaan noin 350 suomalaista saa vuosittain statiineista haimatulehduksen ja 280 sydänlihasrappeuman.

Fimean haittavaikutusrekisterissä on yli 100 statiinien aiheuttamaa haittavaikutusta, jotka Lerino Utriainen on kerännyt taulukkoon.

Suomessa sydänlihassairaudet ovat lisääntyneet 70 % ja aorttaläppäkuolemat 79 % viimeisten 20 vuoden aikana, jolloin noin 900 000 suomalaista on syönyt statiineja. Ne alentavat seerumin ubikinonin (CoQ10) pitoisuutta, jolloin solujen energian saanti heikkenee( Banach ym. 2015); se voi ilmenä lihasten heikkoutena ja väsymisenä sekä sydänvikana. Lue DI Leino Utriaisen perusteellinen tilastoanalyysi: Statiiniaikakautta 20 vuotta.

Uusituvan vastaisku oli huti. YLE: Asiantuntijoita turhauttaa painiminen palstatilasta kriitikoiden kanssa

Suomessa syödään huomattavasti enemmän statiineja per capita kuin Ruotsissa ja Norjassa. Katso tilastografiikat Leino Utriaisen sivuilta.

"Kolesteroli-Kovanenkin" alkaa myöntää, etteivät statiinit sovi kaikille, ja että niistä aiheutuu runsaasti sivuvaikutuksia. Statiineja ei pidä määrätä pelkän kokonaiskolestereolin perustella, kuten Suomessa tehdään vielä yleisesti. Statiineista ei ole hyyötyä pienen riskin potilaile, Kovanen myöntää. Niinpä kymmenet tuhannet suomalaiset syövät staiineja ihan turhaan. Syyskuisessa lääketieteellisessä aikakauskirja Duodecimissa painotetaan, että lääkärin olisi hyvä kertoa aina statiinihoidon alkaessa potilaalle mahdollisista haittavaikutuksista. Muutoin potilas kuulee niistä muualta ja tekee kenties omat johtopäätöksensä ilman apua, kirjoittaa Iltalehti 28.10.2014. Professori Kovanen on likeisissä suhteissa lääketehtaisiin. Hänen on ollut vaikea myöntää näitä tosiasioita.
Kolesterolin raja-arvot pois muodista

Nämä dokumentit lääketeollisuus sai ajetuksi pois Youtubesta. Dokumentit paljastavat kuinka ravintotutkimuksia on vääristelty ja kolesterolilääkkeiden sivuvaikutuksia on peitelty. Nyt videot ovat kuitenkin nähtävissä alla olevissa linkeissä:
Heart of the Matter Part 1 Dietary Villains (Video (29 min)
Heart of the Matter Part 2 – Cholesterol Drug War (Video 29:10)
Valtimotautien aiheuttaja ei ole kolesteroli sellaisena kuin sitä nykyään verestä mitataan, vaan hiljainen krooninen tulehdus (inflammaatio) ja valtimon seinämän kalkkiutuminen. Valtimotauteja pitävät yllä ja pahentavat monet seikat, kuten hapettunut LDL (ox-LDL), sokeroitunut LDL (AGE-LDL), alipoproteiinit, triglyseridit, vapaat radikaalit sekä D-vitamiinin ja omega-3-rasvahappojen puute, jotka vaurioittavat solunsisäisiä mitokondrioita ja valtimoiden sisäseinämän endoteelia. Vaikka tyydytetty maaeläinrasva voi suurentaa seerumin LDL-kolesteriolin pitoisuutta, se vähentää LDL-kolesterolihiukkasten määrää, mikä on tärkeämpi valtimotautien riskimitari kuin perinteinen LDL-kolesteroli (Prado ym. 2011).

Jos nyt kuitenkin käytät statiineja, lue TÄMÄ ja jos vielä sen jälkeen aiot käyttää statiineja, niin huomaa että D-vitamiini, E-EPA, ubikinoni (koentsyymi Q10) ja berberiini voivat parantaa merkittävästi ennustettasi (lue lisää). Sydänlääkärien American Journal of Cardiology -lehti suosittelee statiinien rinnalle kalaöljyn käyttöä. Se ei aiheuta sivuvaikutuksia lihaksistossa eikä sydämessä, kuten statiinit, eikä edellytä mitään lisätutkimuksia laboratorioissa. Kolesterolilääkkeet voivat aihettaa monia ikäviä sivuvaikutuksia, kuten lihassärkyjä, -heikkoutta, diabetesta, uni- ja muistihäiriöitä, sekavuutta, maksa-, munuais-, haima-ja keuhkovaurioita. Kela tuhlaa yhteisiä rahojamme turhuuden markkinoille. Eikä siinä kaikki: Monet statiinien käyttäjät kärsivät turhista sivuvaikutuksista. Onneksi niitä voidaan ehkäistä nauttimalla D-vitamiinia (100 µg/vrk) ja ubikinonia (100–300 mg/vrk).

YLEkin on herännyt huomaamaan ajattelutavan muutoksen, josta olen puhunut vuosia: ravitsemussuositukset ovat totaalisen vääriä.
"Kaikki rasvat ovat samanarvoisia"
- ensimmäinen monista väärinkäsityksistä

"Kolesteroli ei olisi mikään ongelma, jos ihmiset tasapainottaisivat omega-6- ja omega-3-rasvahappojen saantinsa."
- professori Artemis P. Simopoulos

DI Leino Utriainen: Statiinit eivät vähennä sydänkuolleisuutta
vaikka lääketeollisuuden lahjomat lääkärit niin väittävät.

Leino Utriainen: Mitä statiinien jälkeen?

Kaikki mitä olet kuullut kolesterolista on valhetta
Statin Nation elokuva 1:04:43

$statin Nation II esittelyvideo (2 min)
Voi ei ole terveydelle vaarallista
Tyydytetyt maaeläinrasvat eivät ole mikään homogeeninen rasvahappojen ryhmä, joka olisi terveydelle vaarallinen, kuten ravitsemustieteilijät ja muut pekkapuskalaiset ovat demonisoineet vuosikymmenien ajan. Maailman suurimman diabetestutkimuksen mukaan tyydytetyistä rasvahapoista osa suojaa diabetekselta, kun taas osa voi lisätä sen riskiä. Maitotuotteiden tyydyttynyt rasva ei ole vain vaaratonta terveydelle, vaan se saattaa jopa suojata 2-tyypin diabetekselta. Tutkimuksessa selvitettin yli 340 000 ihmisen ruokavalioita Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Hollannissa, Ruotsissa ja Tanskassa. Punainen liha, uppopaistetur ruoat,  alkoholi ja hiilihydraatit liittyivät 2-tyypin diabeteksen riskiin, mutta  maitotuotteet näyttivät vähentävän sitä! Tulos on aivan päinvastainen kuin mitä Suomessa on pidetty virallisena totuutena. Tutkimus vahvistaa, että ravitsemustieteilijät ovat johtaneet harhaan koko maailmaa. Voit lukea maksutta koko tutkimusraportin (Forouhi ym. 2014) TÄSTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro omista ajatuksistasi ja kokemuksista, luen niitä mielelläni.